VAN ÖZALP YENİ EMEK BARAJINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

9.12.2020 / Gösterim Sayısı : 1514 / Arşiv

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Van iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Van ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Van Tarımı İçin Yeni Bir Baraj Yükseliyor…

Son yıllarda Van İlimizde sayıları artan baraj ve göletlere bir yenisi ekleniyor.

 Çalışmaları devam eden Van Özalp Yeni Emek Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 4 bin 140 dekar tarım arazisi suya kavuşacak.

Gölet gövde ve dolusavak kazısı, kondüvi yapısı(Derivasyon Tüneli) beton imalatları ayrıca Regülatör-1, Regülatör-2, kaya ocağı, geçirimli ve geçirimsiz malzeme ocağı, gövde ulaşım yolu imalatları tamamlandı.

Gövde dolgu imalatı ve dolusavak imalatlarına devam edilecek. Temelden yüksekliği 34 metre ve su depolama kapasitesi 1.219.000 m³ olan Van Özalp Yeni Emek Barajının tamamlanması ile 2020 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1 milyon 800 bin TL katkı sağlanması hedefleniyor.