MERSİN TARSUS NACARLI DERESİ’NDEKİ ISLAH ÇALIŞMALARINDA SONA DOĞRU

14.12.2020 / Gösterim Sayısı : 2438 / Arşiv

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Mersin’e yaptığı yatırımlarla bereketli topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Mersin ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Mersin ilimizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak baraj, gölet ve sulama tesislerinin yanı sıra ıslah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye ve Mersinli vatandaşlarımızı olası taşkın zararlarından korunmasına devam ediyoruz.

Mersin’in Tarsus ilçesinde çalışmaları devam eden Nacarlı Deresi 2. Kısım Taşkın Koruma inşaatı kapsamında; sağ sahilde 570 m kargir temel ve 430 m kargir duvar imalatı, sol sahilde 570 m kargir temel ve duvar, 170 m harpuşta imalatı ve yatak içerisinde 370 m blokaj imalatları yapılmıştır. Korkuluk imalatlarına da başlanılmış olup çalışmalar devam etmektedir.

 

Nacarlı Deresi 2. Kısım Taşkın Koruma işindeki çalışmaların tamamlanmasıyla 2500 vatandaşımızın ikamet ettiği 1 mahallede (Yunus Emre Mahallesi) taşkın riski azalacaktır. Projede bugün itibariyle fiziki olarak % 70 gerçekleşme sağlanmış olup, çalışmaların 2020 yılı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflenmektedir.