İVRİNDİ VE GÖKÇEYAZI OVALARINDA 23 BİN 210 DEKAR ALAN SULAMAYA AÇILDI

16.12.2020 / Gösterim Sayısı : 1445 / Arşiv

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Balıkesir iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Balıkesir ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda Ardıçtepe Barajı (İvrindi ve Gökçeyazı Ovaları) Sulaması İnşaatında 23 bin 210 dekar alanda çalışmalar tamamlanarak sulamaya açıldı. Projenin tamamının bitirilmesi ile birlikte ise toplamda 36 bin 620 dekar tarım alanı daha sulamaya açılacak.

 

Projenin %78,47’lik kısmı tamamlanmış olup; 126 kilometrelik sulama şebekesinin 81 kilometresi döşenmiştir. Gökçeyazı Ovasında kalan 13.410 dekar tarım alanındaki çalışmalar hızla devam etmektedir. Projenin hayata geçirilmesiyle milli ekonomiye yılda 150 Milyon 415 Bin Türk Lirası katkı sağlanacaktır.