YUSUFELİ İLÇESİ YENİDEN YERLEŞİM YERİ ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

16.12.2020 / Gösterim Sayısı : 2329 / Arşiv

DSİ Artvin’de yaptığı yatırımlarla Çoruh Nehrine altın gerdanlıklar takmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya, karayolları ve köy yollarını yeniden inşa etmeye, tarihi eserleri korunmaya, enerji ve telefon hatlarını yenilemeye, gölet ve sulama işleri de yapmaya devam ediyor.

Tamamlandığında Ülkemizin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajının göl sahasında kalacak olan Yusufeli ilçesi yeni yerleşim yeninde modern bir ilçe olarak inşa ediliyor. Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yerindeki altyapı çalışmaları DSİ tarafından yapılmaktadır.

Altyapı çalışmalarına 01.07.2015 tarihinde başlanılmış olup 10.12.2018 tarihine kadar 2 adet iş tamamlanmıştır. Tamamlanan işler kapsamında toplam 16.775.000 m³ kazı ve 9.900.000 m³ dolgu yapılarak 1.424 da alan elde edilmiştir.

14.11.2018 tarihinde ihalesi yapılan Yusufeli İlçesi Yeniden Yerleşim Yeri ve Köylerin Yeniden Yerleşim Yerleri Altyapı Çalışmaları işine 27.11.2018 tarihinde başlanılmış olup; proje kapsamında 3 adet (Çevreli, Tekkale, İşhan) yeni köy yerleşim yerinin altyapı çalışmaları ve Yeni İlçenin altyapı kalemleri (atıksu, yağmursuyu, elektrik hatları, destekleme, yol, kaldırım, çevre düzenlemesi, toprak taşınması, sulama sistemi, dere ıslahı vs.) yapılacaktır.

Yusufeli Yeni Yerleşim yeri kapsamına sahada kazı ve dolgu çalışmaları ile sanat yapı işleri devam ettiğini belirterek, 3. Bölgede altyapı (atıksu, yağmur suyu vs.) şebeke hatları tamamlanmıştır. 1. Bölgede atıksu ve yağmursuyu kollektör hatların imalatına başlanılmıştır. İşin fiziksel geçekleşmesi % 78 seviyesinde olup; yılsonuna kadar işin tamamlanması planlanmaktadır.

19.06.2020 tarihinde ihalesi yapılan Yusufeli İlçesi Yeniden Yerleşim Yeri ve Köylerin Yeniden Yerleşim Yerleri Altyapı Çalışmaları 2.Kısım işine 04.08.2020 tarihinde başlanılmış olup; proje kapsamında Yeniköy, Irmakyanı, Çeltikdüzü ve Meşecik köylerinin yerleşim yerleri ile Yeni Yusufeli İlçesinin elektrik (ag-og), telekom, aydınlatma işleri yapılacaktır.

Yeniköy Köyünün yeni yerleşim yerinin ulaşım yolunda çalışmalara başlanılmış olup; çalışmalar devam etmektedir. İşin fiziksel geçekleşmesi % 5 seviyesindedir.

Yeni Yusufeli İlçesi İmar Planına göre 3 Bölgede inşa edilmektedir. DSİ tarafından altyapısı tamamlanan bölgeler TOKİ’ye teslim edilmekte ve TOKİ de üstyapı çalışmalarını yapmaktadır.