DSİ’DEN HATAY, EDİRNE, ŞANLIURFA VE TOKAT’A MÜJDE GELDİ

2.12.2020 / Gösterim Sayısı : 2780 / Arşiv

HATAY REYHANLI BARAJI SULAMASININ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

 

DSİ ve TOKİ protokolü çerçevesinde yapılacak olan Reyhanlı Barajı Sulaması 2. Kısım işinin sözleşmesi imzalandı. Proje ile 176 bin 950 dekar tarım arazisi modern sulama şebekesine kavuşacak.

 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, çiftçilerimizin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Türkiye’de suyun dörtte üçü sulamada kullanılmakta olup bu yüzden sulama tesislerini inşa ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemleri tercih ediyoruz.

Bu bakımdan suyu depolamak, inşa edilen sulama tesisleriyle tarım arazilerine ulaştırmak ve bu süreçte su kayıplarını minimum seviyeye indirmek önem taşıyor.

 

Bu kapsamda bereketli topraklara sahip Hatay ilimize yeni bir müjde veriyoruz. Reyhanlı Barajı Sulaması 2. Kısım işinin sözleşmesini imzaladık. 

176 bin 950 dekar tarım arazisini sulayacak olan Hatay Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı işinin 9 Kasım 2020 tarihinde sözleşmesi imzalandı.  19 Kasım 2020 tarihinde ise iş yeri teslimi ve işe başlama gerçekleşti. Proje ile Hatay ili Reyhanlı ilçesinde 176 bin 950 dekar tarım arazisi modern sulamaya kavuşacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte yıllık 136 milyon 300 bin TL tarımsal gelir artışının sağlanması hedefleniyor.

 

DSİ’DEN EDİRNE’YE YENİ BİR MÜJDE

 

DSİ ve TOKİ protokolü çerçevesinde yapılacak olan Edirne Meriç Sulaması işinin sözleşmesi imzalandı. Edirne Meriç Sulaması ile 78 bin dekar tarım arazisi modern sulama şebekesine kavuşacak.

 

 Edirne Meriç Sulaması işinin sözleşmesi imzalandı.

 

22 Mayıs’ta ihalesi yapılan Edirne Meriç Sulamasının 5 Kasımda sözleşmesi imzalandı ve 16 Kasım’da yer teslimi yapıldı. Projenin hayata geçmesi ile Edirne İli, Merkez ve Tayakadın, Karakasım, Doyran, Üyüklütatar, Elçili, Orhaniye köylerinde 78 bin dekar tarım arazisi modern sulamaya kavuşacak ve yıllık 75 milyon TL gelir artışı sağlanması hedefleniyor.

 

 

DSİ’DEN ŞANLIURFA’YA MÜJDE

 

DSİ ve TOKİ protokolü çerçevesinde yapılacak olan Şanlıurfa Bozova Pompaj Sulaması 2. Kısım Şebeke 1 Ünite işinin sözleşmesi imzalandı.

 

Proje ile 110 Bin dekar tarım arazisi modern sulama şebekesine kavuşacak. Şanlıurfa Bozova Pompaj Sulaması 2. Kısım Şebeke 1 Ünite işinin sözleşmesi imzalandı.

 

İş kapsamında toplamda 110 bin dekar tarım alanı suya kavuşacak. Proje kapsamında 110 bin dekar tarım arazisi sulanacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte yıllık 52 milyon TL gelir artışı sağlanması hedefleniyor.

 

DSİ’DEN TOKAT’A MÜJDE GELDİ

 

DSİ ve TOKİ protokolü çerçevesinde yapılacak olan Tokat- Aşağı Çekerek 1. Merhale Projesi Zile, Maşat Reşadiye, Çekerek ve Mamure Ovaları Sulaması 2. Kısım İşinde İmzalar Atıldı

Proje ile 55 bin 550 dekar tarım arazisi modern sulama şebekesine kavuşacak.

 

19 Haziran 2020 tarihinde ihalesi yapılan “Tokat- Aşağı Çekerek 1. Merhale Projesi Zile, Maşat Reşadiye, Çekerek ve Mamure Ovaları Sulaması 2. Kısım” işinin sözleşmesi 02 Kasım 2020 tarihinde imzalandı.

Projenin hayata geçmesi ile Tokat-Zile İlçesine bağlı 11 adet köyün (Reşadiye, Salur, Yalınyazılı, Büyüközlü, Ağcakeçili, Yapalak, Narlıkışla, Karaşeyh, Haremikışla, Eskiderbent ve Kazıklı Köyleri) arazileri sulama imkânına kavuşacaktır. 24.970 dekar cazibeli, 30.580 dekar pompaj olmak üzere toplam 55 bin 550 dekar alan sulamaya kavuşacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte yıllık 120 milyon TL gelir artışı sağlanması hedefleniyor.

 

DSİ, ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya, Tarım ve Orman Bakanlığımızın projeksiyonlarına uygun olarak ülkeye hizmet etmeye devam etmektedir.